Hopp til innholdet

Kjøkkenutstyr- få en bedre og mer effektiv opplevelse med riktig kjøkkenutstyr

Riktig bakeutstyr gjør hele prosessen smidigere og mer gøy. Fra en god kjøkkenmaskin til praktiske bakeformer og nøyaktig kjøkkenvekte – det er disse verktøyene som får baksten til å virkelig skinne. De gir friheten til å utforske oppskrifter, være kreativ og nyte hele bakeprosessen. Så, ja, bakeutstyr er definitivt en viktig ingrediens til bakhjertet.

Ankarsrum Assistent Original er en kraftig kjøkkenmaskin med en 1500-watts motor som ble vurdert som «best i test» av tek.no i 2023. Den kan elte opptil 5 kilo deig, så her kan det eltes mange boller eller brød på samme tid. Designet er stilig og praktisk nok til å stå fremme på kjøkkenbenken, og kommer i flere farger.

Det følger med mye tilbehør som deigrulle, eltekrok, deigskrape, deigkniv, en 3,5-liters vispebolle, dobbeltvisper, mørdeigsvisper og et hevelokk. I tillegg er det mulig å få annet utstyr også som blant annet kvern og blender.

Uansett om du er en erfaren kokk eller nybegynner, gjør denne kjøkkenmaskinen matlagingen og bakingen enklere og morsommere.

Ankarsrum ble kåret til «best i test» i tek.no sin store test av kjøkkenmaskiner i 2023 /Kitchen.no

En uunnværlig assistent på kjøkkenet ditt /Kitchen.no

Knabstrup’s deigboller kombinerer nordisk enkelhet med funksjonalitet. Med elegante former og vakre farger, gir de et moderne og tidløst utseende. Laget av høykvalitetskeramikk, er de også praktiske og enkle å rengjøre. En perfekt kombinasjon av stil og brukervennlighet. Disse skålene kan ikke bare brukes til deig, men kan også brukes i stekeovnen. Pynt opp hjemmet med å fylle en skål med deilig frukt eller snacks.

Knabstrup deigboller av kreamikk /Tilbords.no

Terrakotta boller- kan brukes til så mangt /Tilbords

Mensura kjøkkenvekt fra Rosti er en pålitelig kjøkkenvekt med stilig design, den gir presis kontroll over ingrediensene og gjør matlagingen enklere. Fra nøyaktige mål i baking til praktisk porsjonskontroll, gir kjøkkenvekten deg trygghet og konsistens på kjøkkenet. Et nyttig verktøy for enhver matelsker. Kan veie opp til 10 kg, og kommer med 5 års garanti.

En god kjøkkenvekt er viktig for gode resultater /Nordicnest.no

Elegant design på Mensura kjøkkenvekt /Nordicnest.no

Nordic Wares deigskraper gjør bakingen lekende lett. Med rustfritt stål og et behagelig grep, er den stabil i hånden. Den er perfekt for alt fra å forme boller til å lage deilige surdeigsbrød. Det skarpe stålet gir presise kutt uten å skade bordplaten. Lett å bruke, lett å rengjøre – en uunnværlig sidekick på kjøkkenet.

Deigskrape er et must have for en hobbybaker /Nordicnest

Fra Banneton til Bord: Estetikk og Næring i Surdeigsverdenen
Surdeigsbrød, blir laget gjennom naturlig gjæring, som gir både en unik syrlig smak, men også en dypere og mer kompleks smaksopplevelse. Den lange fermenteringen bidrar til tekstur og rikere smakprofil. Her kan man eksperimentere med forskjellige meltyper for personlig smak.

Surdeigsbrød gir også helsefordeler, som lettere fordøyelse takket være gunstige bakterier og nedbryting av gluten og fytinsyre. Bannetoner gir deigen støtte og en vakker form, samtidig som det gir brødet en rustikk utseende. Så, utover den herlige smaken, gir surdeigsbrød en ernæringsmessig fordel og en ekstra dimensjon av glede for alle som setter pris på kunsten og vitenskapen bak håndverksbaking. 🍞🌾

Gi surdeigen støtte og struktur med Banetton /bakerovner.no

En banneton, også kalt surdeigskurv, gir deigen et ideelt sted å hvile og heve. Den enkle kurven hjelper med å forme brødet og gir det en jevn overflate. Et nyttig verktøy for hjemmebakere som ønsker å forbedre brødenes struktur og utseende.»

Surdeigskurv eller hevekurv- nyttig verktøy for surdeigsbrød /bakerovner.no

Brødformen i støpejern Volcanic er en solid hjelper på kjøkkenet. Den er laget av høykvalitets støpejern, som sørger for en jevn varmefordeling for vellykket brødbaking. Den har et enkelt, men funksjonelle vulkanske design som tilfører litt ekstra stil til kjøkkenet ditt. I denne støpejernsgryten kan du steke alt fra surdeigsbrød til boller og kaker. Den holdbare støpejernskonstruksjonen gjør den perfekt for baking og langtidsvarme.

Få vellykket bakst med støpejernsgryte /Kitchen.no

Siden vi er i surdeigens verden, kan vi ikke hoppe over snittekniven. En lamé, brukes til å lage presise snitt på overflaten av surdeigen. Det skarpe bladet gjør at surdeigen ikke blir presset ned når dusnitter, ei heller smuldrer. Snittene fører til at deigen ekspanderer når den bakes, og gir det flotte rustikke utseende surdeigsbakst har. Og her kan du dekorere brødet akkurat som du ønsker.

Vær kreativ med en lamè, lag nydelige mønster uten å ødelegge surdeigen /hjemmekokklauget.no

«Bakerens Valg: Lyse vs. Mørke Kakeformer – Hva Skal du Velge?»

Å bake den perfekte kaken handler ikke bare om oppskriften, men også om valg av riktig kakeform. Når du vandrer gjennom kjøkkenutstyrsbutikker, vil du sannsynligvis legge merke til et mangfold av kakeformer, både lyse og mørke. Men hva er egentlig forskjellen, og hvordan påvirker valget ditt sluttresultatet? La oss utforske verden av kakeformer og finne ut hva som kan være best for din neste baksteventyr.

Lyse Kakeformer: Letthet og Refleksjon

Lyse kakeformer har en karakteristisk lys farge, ofte i sølv, gull eller annen lysefarget overflate. De kan være laget av ulike materialer, fra aluminium til rustfritt stål eller materialer med non-stick-belegg. En av de umiddelbare fordelene med lyse kakeformer er deres evne til å reflektere varme. Dette kan føre til kortere steketider, spesielt for kaker som krever presis varmeregulering.

Mørke Kakeformer: Dybde og Varig Bruning

På den andre siden har vi de mørke kakeformene, som vanligvis har en dypere farge, som svart eller en dyp metallisk nyanse. De er ofte laget av tunge materialer som stål eller anodisert aluminium. Mørke kakeformer har den fordelen at de absorberer mer varme, noe som fører til jevnere varmefordeling og ofte gir en dypere bruning eller skorpe på kaken. Dette gjelder spesielt for kaker som har behov for ekstra varme for å utvikle den perfekte teksturen.

Hva Skal Du Velge?

Når du står overfor valget mellom lyse og mørke kakeformer, er det noen faktorer å vurdere. Hvilken type kake skal du bake? Ønsker du en jevn bruning eller kanskje en lysere overflate? Er steketiden avgjørende for din travle timeplan? Og ikke minst, hva er din personlige preferanse?

  • Varmeopptak og -fordeling: Mørke former gir jevn varmefordeling, mens lyse former kan kreve justering av steketiden.
  • Stekeresultater: Mørke former gir ofte en dypere bruning, mens lyse former kan gi lysere resultater.
  • Klebeeffekt: Non-stick-belegg på både lyse og mørke former kan forenkle utløsning av kaken og rengjøringen.

Konklusjon: Bakekunstens Verktøykasse

Valget mellom lyse og mørke kakeformer er en del av bakekunsten. Det handler om å forstå hvordan varmen påvirker deigen og hva du foretrekker i sluttresultatet. Prøv forskjellige kakeformer, eksperimenter med ulike oppskrifter og finn ut hva som passer best for dine bakingseventyr.

Uansett om du foretrekker det subtile lyset eller den dype tonen, er det viktig å huske at bakeglede handler om å prøve, feile og nyte reisen. Så, neste gang du står foran kakeformhyllen, la din kreativitet og preferanse lede deg mot den perfekte formen for ditt neste mesterverk i bakekunstens verden. Happy baking!

Få en lysere overflate på kaken med lyse kakeformer /www.cacas.no

Få en god varmefordeling, mørke skorpe på kaken med mørke kakeformer /www.cacas.no

Kakedeler og kakeløftere er et «must have» verktøy til min kakebaking. De gir presise snitt, bevarer kakestrukturen, og gjør det enklerer å løfte og plassere kakebitene. Disse verktøyene er ikke bare tidsbesparende, men de bidrar også til å oppnå en profesjonell presentasjon av kakene. Kakedeler og kakeløftere fra pålitelige merker som Cacas er uunnværlige for alle som ønsker å skape vakre og velsmakende kaker.

Gjør delingen av kaken lettere med kakedeler /Cacas.no

Jeg kan ikke få nok av Cosori Airfryer – en av mine bestevenner på kjøkkenet. Den har gitt mange gode matlagingsopplevelser, fra å skape sprø og deilige middager med minimal olje til å åpne døren for leken baking uten skyhøyt fettinnhold.

Middagslaging har blitt en lek med denne. Enten det er saftige kyllingvinger, perfekte frossenpizzaer eller krydret søtpotet, gir Cosori Airfryer en nydelig gyllent og sprøtt resultat, uten å måtte ty til overdrevent oljebruk.

Det som virkelig har imponert meg er allsidigheten når det gjelder baking. Små paier, saftige muffins, og til og med brød – alt dette er mulig med denne airfryeren. Justering av temperatur og tid gjør baking enkel og grei.

Konklusjon: Cosori Airfryer har virkelig funnet sin plass i mitt hjerte og kjøkken. Med en sunnere tilnærming og masse muligheter, har denne allsidige kjøkkenmesteren gjort matlaging til en glede. Jeg kan knapt vente med å utforske enda mer av gastronomiens verden med denne trofaste følgesvennen ved min side.

Trofast og pålitelig kjøkkenvenn /Kitchen.no

KitchenAid stål sil er en fantastisk sil til ulike formål; Den bidrar til å fjerne klumper i melet, tilføre luft i deigen og sikre en jevn konsistens i bakevaren. Sifting fjerner også urenheter og bidrar til å aktivere bakepulver jevnt. Dette forbedrer teksturen av bakevaren, gjør den lettere og mer fluffy. Selv om mange oppskrifter hopper over sifting-trinnet, kan det fortsatt være nyttig for å sikre en jevn og vellykket bakeprosess.

I tillegg er bruker jeg den alltid når jeg lager vaniljekrem og suksesstertekrem og sauser for å få vekk alle klumper.

Pudderiser tørrvarene til kakene dine, og få et mer vellykket sluttresultat med melsikt /Christiania Glassmagasin

Bosch Serie 6 ErgoMaster er som min høyre hånd på kjøkkenet – som tar utfordringene med matlaging på strak arm. Med 1200-watts motor og et stort utvalg av tilbehør, gjør den alt fra magiske smoothies til perfekt elting av deiger og god hakking av grønnsaker.

Motoren er luftkjølt, som gir en trygghet ved langvarig bruk uten risikoen for overoppheting. Den har et flott design, et sklisikkert håndtak, slik at man kan ta kontroll med kun én hånd. Hastigheten justeres enkelt, og AntiSplash-teknologien gir en sølefri matlagingopplevelse – mindre rengjøring, mer glede!

Etter en matlagingen klikker man enkelt av den rustfrie mikserfoten og sender den trygt i oppvaskmaskinen. Og det er ikke slutt der – med et imponerende utvalg av tilbehør, inkludert et praktisk miksebeger, gir den uendelige muligheter på kjøkkenet.

Multi maskinen fra Bosch, lag nøttesmør, deiger, smoothies og sauser /bakerenogkokken

Utforsk matverden gjennom denne maskinen /bakerenogkokken.no

Kasumi Kasane brødkniv har et 21 cm langt blad, som gjør denne til en superhelt på kjøkkenet! Den skjærer gjennom brødet som en drøm, gir deg fine skiver hver gang.

Japansk håndverk på sitt beste, denne kniven er ikke bare skarp, den er også balansert og superenkel å håndtere. Enten du er en proffkokk eller en hobbykokk, blir brødkuttingen din en helt ny opplevelse med denne kniven.

Kutt brødskivene lekende lett med Kusumi brødkniv /Arons.no

Så, hvis du vil ha jevne, deilige brødskiver hver gang, er Kasumi Kasane brødkniv din nye kjøkken-BFF. Skjem bort deg selv med denne stilige, funksjonelle kniven som virkelig vet hvordan man håndterer brød!

Flott design med treskaft av japansk kisebær /Arons.no

Nordic Ware Slikkepott. Disse er ikke bare noen vanlige slikkepotter; de er dine hjelpere, dine partnere in crime, dine kompanjonger for all slags matlaging.

Disse to skrapemesterne har et skaft av solid bøktre, og en myk kant som kan bøyes slik du vil- de er akkurat det du trenger for å skrape ut de siste deigrestene eller sausen fra pannen.

Uansett om du er en kulinarisk nybegynner eller en proff, så blir Nordic Ware Slikkepott ikke bare din nye bestevenn men gir også kjøkkenet ditt en touch av nordisk sjarm.

Mini slikkepott er ypperlig for å komme til i mindre boller og flasker /NordicNest.no

Uunnværlig verktøy påkjøkkenet /NordicNest.no

KitchenAid sin ledningsløse håndmikser er en trofast assistent på kjøkkenet som alltid er der når du trenger den. Den gir deg friheten til å mikse hvor som helst, uten å måtte tenke på irriterende ledninger som kommer i veien. Enten du skal piske opp luftige marengs eller blande tunge deiger, denne håndmikseren har nok kraft og hastigheter for å håndtere alt.

Skal du oppgradere håndmikseren, gå for en som er ledningsløs /bakerenogkokken.no

Morris & Co. kakefat. Tre etasjer med ren eleganse som gir kakene dine den ultimate stjernestatusen de fortjener. Enten det er en bursdag, baby shower, eller afternoon tea party så er dette kakefatet den hemmelige ingrediensen for å gjøre øyeblikket ekstra spesielt.

Server kakene dine med eleganse og stil med dette kakefatet fra Morris og co. /bakerenogkokken.no

Jeg kan ikke ha en nettside som heter «kaketine» uten å presentere en kaketine, Rosanna Pancino kaketine syns jeg har et nydelig design. Man kan få mange praktiske kaketiner i plast, men med denne kan du servere med med eleganse til ethvert arrangement. Det er det perfekte tilbehøret for å gjøre kakeopplevelsen enda mer spesiell. Med sin stilige design og solide konstruksjon er denne 27 cm kaketinen et absolutt must-have for alle kakeelskere der ute.

Rosanna Pancino kaketine – den ultimate måten å servere kaker på /Kitchen.no

Padova gryte- og stekepannesett – et komplett sett med panner og gryter med lokk. Passer perfekt for de som vil heve matlagingen til nye høyder. Med en kombinasjon av kvalitetsmaterialer og et sjønt design, er dette settet et allsidig og pålitelig valg for enhver kokk eller hobbykokk på kjøkkenet. Med et sett som inneholder alt fra små kasseroller til store stekepanner, er det enkelt å tilberede alt fra sauser til steker med enkelhet.

Gjør deg klar til å utforske nye smaker og teknikker med komplett sett fra padova /nordicnest.no

La oss se litt på griller og utstyr- grillsesongen er i gang.

Det er ingen grenser for hva du kan lage på grillen

Bak på grillen: Smakfulle eventyr under åpen himmel

Er du klar for å ta kjøkkenet ditt utendørs og utforske nye smaker og eventyr? Det er ikke bare en hobby for de erfarne grillmesterne – det er en morsom og deilig måte å lage fantastiske retter utendørs på, og hvem som helst kan klare det.

La grillen bli din nye ovn

Grillen din kan gjøre mye mer enn å grille burgere og pølser. Med noen få triks og litt magi kan du forvandle den til en ekte utendørs ovn. Ved å lukke lokket skaper du en varm atmosfære som sirkulerer rundt maten din, og det åpner opp for en helt ny verden av muligheter når det gjelder baking utendørs.

Hva kan du bake på grillen?

Når det gjelder grillbaking, er det ingen grenser for hva du kan lage. Fra hjemmelaget brød og sprø pizza til saftige kaker og fargerike paier – alt er egentlig mulig! Og det beste er at du kan tilpasse oppskriftene etter din egen smak og preferanser. Vil du ha litt ekstra krydder på pizzaen din? Gå for det! Ønsker du å legge til litt ekstra sødme i kaken din? Ikke noe problem!

Tips fra en grillentusiast

Nå som du er klar for å prøve deg på grillbaking, er det noen ting du bør huske på for å sikre suksess:

  1. Ha det gøy og vær kreativ! Grillbaking er en sjanse til å eksperimentere og prøve nye ting, så ikke vær redd for å tenke utenfor boksen.
  2. Følg oppskriftene, men vær ikke redd for å tilpasse dem etter din egen smak.
  3. Hold øye med temperaturen og vær tålmodig. Noen ganger tar det litt tid å få den perfekte bakte varen, men det er verdt ventetiden!
  4. Inviter venner og familie til å bli med på moroa. Grillbaking er enda morsommere når du kan dele det med andre og nyte resultatene sammen.

Det finnes et hav av griller, personlig er jeg en tilhenger av Weber.

Weber Genesis E-315– har alt du trenger for å imponere gjestene dine og grille som en proff. Med tre kraftige brennere og et stort grillområde, er det nok plass til å grille alt fra saftige biffer til pizza. Og takket være den innovative varmefordelingen blir maten tilberedt jevnt og perfekt hver gang.

Nyt deilige grillmåltider året rundt. Enten det er en sommerkveld med venner og familie eller en koselig høstdag alene, denne grillen gjør enhver anledning til en spesiell anledning.

Det er ikke bare en vanlig grill – det er en smakseksplosjon på fire hjul /weber.com

Jeg har inntrykk av at de fleste har gassgrill. Personlig er jeg mer glad i kullgrill, det gir en egen smak og lukt. Litt vanskeligere å justere varmen, men visst man setter seg litt inn i hvordan man skal fordele kullet og hvor mye kull man skal bruke osv så er det ikke noe som slår mat på kullgrill.

Silikon bakematter fra coolstuff er en favoritt blant bakere på grunn av deres mange fordeler. De har en non-stick overflate som gjør at ingenting fester seg, noe som reduserer behovet for smøring og gjør rengjøringen enkel. De er gjenbrukbare og miljøvennlige, og varer i mange år, noe som reduserer avfall. Silikon bakematter tåler temperaturer fra -40°C til 230°C, noe som gjør dem perfekte for både baking og frysing. De kan vaskes for hånd eller i oppvaskmaskinen, og sørger for jevn varmefordeling.

Mattene er fleksible og kan rulles sammen for enkel lagring, og deres BPA-frie materiale gjør dem trygge for matlaging. Når du bruker silikon bakematter, er det best å la dem varme seg opp med ovnen for jevn varmefordeling. Unngå å bruke skarpe redskaper for å beskytte non-stick overflaten, og sørg for at matten er tørr før du ruller den sammen og oppbevarer den. Silikon bakematter er et gjør bakingen enklere og mer miljøvennlig.

non-stick bakematte /www.coolstuff.no